28 April 2010

Road Trip with My Broadband

Ya!! Aku guna Broadband! atau dalam BM dia Jalur Lebar! hahaa..Aku selalu juga pergi jalan-jalan road trip sana sini..yang paling disayangi ialah Maxis broadband aku <3 Ke mana-mana pergi mesti bawa laptop..laptop keluarga ok..mana ada laptop sendiri..tak mampu..adehh :(
Kalau ada broadband ini senang sikit..boleh dapat internet..aku ini memang tak boleh kalau satu hari tak buka internet!! Can't live without internet,huh?? Tetapi ada aku pergi mana entah tak ingat loh..aku tak bawa laptop..tak boleh main internet lah..but still can live what!!=p hahaa..

Hhahaa..walaupun internet lembab sikit kalau guna broadband..dan pada waktu hujan,selalu terganggu kan..Jadi, korang kena pandai-pandai lah cari tempat yang baik punya! tetapi asalkan ada internet pun okayh! sabar itu separuh daripada iman~ hehee..

Sebenarnya Streamyx ialah broadband juga tau!! P1 W1MAX ini pun sama!! Tetapi aku guna Streamyx lah..di sini aku nak cakap tentang P1 W1MAX ini..Dia berbeza dengan streamyx..Pada tahun 2010 ini, P1 W1MAX akan menjadi sepenuhnya 4G dan TM yang mengendalikan Streamyx tu akan melancarkan HSBB, iaitu Hish Speed Broadband. P1 W1MAX ini terbahagi kepada dua ,iaitu P1-Wimax Desktop Modem + Wifi dan yang kedua pula adalah P1-Wiggy.. P1 Wiggy adalah yang terbaru aku rasa..ini gamba dia..


Sangat kecil dan lawa!! boleh muat untuk masuk dalam poket ok!! dan boleh dibawa ke mana-mana sahaja..senang untuk korang gi road trip nanti :) P1 Wiggy ini mempunyai kelajuan dalam 10mbps ok..Woww!! Untuk P1 W1MAX, aku sangat kagum dengan perkhidmatan pelanggan diorang. Kalau down atau ada masalah pada network, diorang akan contact kita melalui sms.Boleh juga contact P1 ni melalui Twitter je, di @P1W1MAX.Amacam..dah berminat?? kalau dah berminat, boleh lah beli ye..aku tak tahu pula harga dia berapa..huh..mungkin dalam rm100+ je kot..hahaa..

Eh,kejap!! cakap pasal P1 W1MAX ini, aku teringat iklan yang paling popular kat Malaysia ini..Jadi sebutan ramai..hahaa..=p



Kred:P1wimax

HAHAHA!! Korang mesti ingat lagi iklan ini kan?? kan?? hahaha..lol


 Project Alpha Season 2 - Episode 8



Episode 9




Episode 10


Kred:projectalphashow@youtube

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

4 comments:

  1. kesangapan kita tahun lepas awin haha poootong potong potong potong~ lol baru sedar iklan untk p1 nih AHHAHAHAHAHAHAHAH terok betol -.-

    rase cam nak beli, tapi kat u nnt dapat free so xyah beli :P

    oh yg cte projek alpha nih, not bad gak la. kalo org yg sangap variety show cam kte nih ok la haha lgpun cte die skjp2. kte tgk smpi ep 6 baru. oh btw die ade cam contest gak lol

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    eh,dpt free eh nnti kt U?? xtau plak..kah3..

    ouhh..yeke..nnti kte tgk rr..contest?? aishh..pnt dah..hahaa..

    ReplyDelete
  3. bkn dapat free la, i mean ade wireless

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...